Mine Historier

Mine Historier ∙ Thursday June 25, 2020 ∙ duration: 26:46

Sersjantmajoren - Rune Wenneberg

- Først på mitt tredje år, når den første kula fløy over hodet mitt, at jeg ,for første gang i mitt liv reflekterte over at, fuck, det er jo dette det innebærer å være soldat.

Sitatet kommer fra sersjantmajor, Rune Wenneberg, som er Hærens første sjefssersjant.

Han er hærsjefens makker og øverste spesialist i Hæren. Ansvarlig for treningsstandard, holdinger, disiplin og tradisjoner i Hæren. Sjefens øyne og ører og soldatenes stemme.

-  Først og fremst må vi skape en kultur der vi tør være dønn ærlige og ikke blåse rosenrøde skyer opp i ræva på oss sjøl, er hans egne ord om hvordan opplæringskulturen i fremtiden skal være i Hæren.

Denne podcastepisoden møter mannen som ble hele landets skyteskive etter en krigsreportasje fra Afghanistan. Han har vært soldat hele livet og nå forteller han hvordan hæren i fremtiden skal skape og lære opp hærens soldater og ledere på best mulig måte. 

Jeg møter han inne i en stålkontainer ute i den irakiske ørkenen og får en fortelling om fortidens og fremtidens norske hær. 


---This episode is sponsored by · Anchor: The easiest way to make a podcast. https://anchor.fm/app---Send in a voice message: https://anchor.fm/erik-hattrem8/message

View full episode
Jeg heter Erik Hattrem, er journalist og fotograf med organisert kriminalitet, sikkerhet og forsvarsstoff som spesialområde og har tidligere jobbet for NRK. Jeg har dekket organiserte banders virksomhet i Norge, 22.juli-saken, forsvarsstoff og offentlig beredskap, terrorisme og utenriksstoff fra konfliktområder. Nå i 2020 skriver og fotograferer jeg som frilanser for blant annet Dagbladet og Vi Menn. Denne podcasten er historier jeg har lyst å dele med deg i radioreportasjeformat. Enten historier som blir til når jeg jobber med en sak, eller historier som interesserer meg. [This description is from Mine Historier.]

Erik Hattrem’s stories.


Personal Journals podcasts Norwegian podcasts A random podcast 🎲

Featured

Consider This

Latest episode: How Did We Get Here?

Friday July 03, 2020. Duration: 11:40.
Discover: the episode | the podcast

Your podcast here? →it's PodMust Plus

Latest Posts

The podcast industry is experiencing another shift in audience interest: Podcasts related to coronavirus…

Read more

In BORRASCA, Sprouse stars as Sam Walker, who moves to the town of Drisking, Missouri one summer and quickly…

Read more

Don't be shy: submit a podcast to PodMust. The whole Internet would be eternally grateful to you.

Newsletter

Your time is precious. It’s the same for us. Sign up for our newsletter to stay updated.

About

Well, the bad news is: we're French. But the good news is: we built a top podcast directory that you can now enjoy in english. And voilà!

Navigation