SinnSyn

En ide kan forandre virkeligheten, og virkeligheten kan påvirke våre ideer. Forholdet mellom den indre verden og den ytre virkeligheten er aldri helt avklart. Finnes det noe som er helt sikkert, er er alt i en slags uendelig forandring?


I denne episoden skal jeg innlede med historien om Fuglemannen. Det var en pasient jeg ble kjent med på psykiatrisk avdeling for mange år siden. Han var plaget av demoner, men han hadde en usynlig fugl i et bur som beskyttet han mot onde makter. Fuglemannen var en særdeles interessant person, og jeg kommer aldri til å glemme han. Hans problemer illustrerer også menneskets epistemologiske utfordringer: Hvordan kan vi vite at det vi mener å vite er sant. Sannhet er et relativt begrep og ulike tradisjoner har ulike krav til hva som regnes for sant. I andre del av dagens episode skal du få høre et klipp fra den andre podcasten jeg har sammen med Pastor Rune Tobiassen. Rune og jeg er gode venner, men vi har helt forskjellige syn på livets store spørsmål. Vi er også uenige om hva som skal til av bevisførsel før vi velger å tro på en påstand. Debatten mellom Rune og meg får av og til litt høy temperatur, men som regel klarer vi å ro det i land på en sivilisert måte. Velkommen til en ny episode av SinnSyn hvor vi skal bevege oss i spenningsfeltet  mellom tro og tvil - Fantasi og virkelighet.


Deler av dagens episode her hentet fra boken som heter "Psykologens Journal". Det er boken hvor jeg selv går i dialog med meningsmotstandere for å utforske livets mest intrikate og eksistensielle problemstillinger. I denne boken er jeg personlig til stede med egen uro og mine uavklarte spørsmål. Det er med andre ord en reise i livets store spørsmål og et forsøk på å skrive meg ut av min egen uro. Det er en bok i sjangeren "personlig sakprosa", og dersom du liker SinnSyn og WebPsykologens tematikk, så er det sannsynlig at du også vil like denne boken. Du får den til best pris, med gratis frakt og rask levering fra linken her.  


For den psykologisk interesserte

Er du mer interessert i mennesket indre liv, relasjoner og selvutvikling, håper jeg du klikker deg inn på WebPsykologens bokhandel og sørger for at du får én eller flere av mine bøker i posten i løpet av få dager. Eventuelt kan du klikke deg inn på min Patreon konto og bli supporter av SinnSyn. På den måten støtter du dette prosjektet, og som takk for støtten får du en del ekstramateriale. Du får flere eksklusive episoder av SinnSyn, videomateraiell som ikke publiseres andre steder, og du kan høre meg lese og gjennomgå min første bok, Selvfølelsens Psykologi – Bedre selvfølelse ved å bruke hodet litt annerledes. Ved hjelp av en rekke psykologiske teorier forsøker jeg å lage et slags treningsprogram hvor man gjør øvelser som styrker selvbilde, selvfølelsen og mentale muskler. Etter at jeg har jobbet meg gjennom alle kapitlene i Selvfølelsens Psykologi, går jeg videre med min neste bok, Jeg, meg selv og selvbildet. Den er også full av øvelser og tips knyttet til selvbildet. Er du blant de som finner verdi her på SinnSyn, og litt over middels interessert i psykologi og filosofi, så er medlemskap i SinnSynes mentale helsestudio kanskje noe for deg. Håper å se deg som Patreon-supporter. Du finner medlemskapet på www.patreon.com/sinnsyn.

 

En annen måte å støtte podcasten på, er å kjøpe merchandise fra SinnSyn. Er du en person som liker å tenke litt dypere, og ser på denne typen refleksjon og ettertanke som mental trening, mener jeg at man bør ha treningstøyet i orden. På et nettsted som heter Teespring har jeg min egen butikk hvor du kan få kjøpt SinnSyns kolleksjon av «mentalt treningstøy». Kolleksjonen heter «Alt du tenker og føler er feil», og hvis du skjønner hva det slagordet forsøker å formidle, må du nesten ha en skjorte som reflekterer denne innsikten. Sjekk ut mine T-skjorter og hoodies på Tespring. Linken finner du i showrotes eller på webpsykologen.no. Takk for følge og takk for støtten!

 See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.


View full episode
Psykolog Sondre Risholm Liverød driver WebPsykologens podcast - SinnSyn. Målet er å si noe nytt om ting du har tenkt på før, eller si noe selvfølgelig om ting du aldri har tenkt på. SinnSyn handler om å observere menneskers indre liv. Det handler om å innse at alt du trodde du visste om deg selv er feil, eller forvrengt av nevroser. Hvis ikke du har lært noe nytt om menneskets sjelsliv i løpet av en episode, og kjent tilløp til latter, er episoden mislykka. I så fall må du høre en episode til. Denne podcasten tilstreber å servere innsikt med en porsjon humor til fagfolk og «folk flest». 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

This description is from SinnSyn. Subscribe or follow this podcast:

Det er psykolog Sondre Risholm Liverød som står bak WebPsykologens Podcast: SinnSyn. Målet er å formidle psykologisk teori på en praktisk anvendelig måte. Hverdagspsykologi for fagfolk og folk flest.


Explore more

Education podcasts Norwegian podcasts Visit podcast A random podcast 🎲

Curated: news from the podcast world

The Era of Audio Creators Has ArrivedA new company called Audio Collective has launched to help build businesses on Clubhouse as brands rush to leverage the platform. www.nytimes.comHow to Get Music for Your PodcastThe popularity of podcasting has skyrocketed. Statistics from Edison Research and Triton Digital showed that 55% of Americans age 12 and older listened to a podcast in 2020. According to 2021 Global… lifehacker.com7 Podcasts To Keep News And Media Junkies Informed In 2021One of the next great battlefronts between the major audio streaming players like Spotify and Apple will come in the form of original, exclusive podcasts, with both services racing to ink major deals… www.forbes.comRelated ContentThe Apple TV+ series Calls combines the thrills of an horror audio show with the trippy vibe of psychedelic-lite visuals. nerdist.comSpotify may overtake Apple Podcasts by end of 2021, report claimsA market forecast claims that Spotify will overtake Apple in podcast listenership by the end of 2021, but it appears to have missed where recent growth stems from or why it may or may not continue. appleinsider.comSpotify podcast listeners to top Apple’s for the first time in 2021, forecast claimsInvestors have been waiting for Spotify’s multimillion-dollar bet on podcasting to pay off, in terms of increased paid subscriptions or improved revenues. But before that can occur, Spotify has to get… techcrunch.comRadio Is On Road to Recovery But Needs More Help From PodcastsRadio is rebounding after a rough 2020, as seen in recent earnings reports from iHeartRadio, Entercom and others showing revenue declines shrinking. www.billboard.com36 Podcast Personalities Recommend Their Favorite ShowsThe voices in your ears, including Chelsea Handler, Tamar Braxton and Bowen Yang, share their favorites, new and enduring. www.nytimes.com

Featured

Your podcast here? →it's Podmust Plus

About

Well, the bad news is: we're French. But the good news is: Podmust curates the world's podcasts so you can focus on staying informed or entertained. And voilà!

Navigation